top of page

Karrieredagen 2024


 

Vi har tatt en prat med Ingrid og Jacob, som var leder og nestleder for Karrieredagen 2024.


Hvorfor ville du bli en del av karrieredag-styret, og hvorfor valgte du det?


Ingrid: Jeg hadde hørt mye bra fra de som tidligere hadde arrangert karrieredagen og at ved å vise seg frem på denne dagen åpner dører for jobb ved en senere anledning. Dessuten virket det som er god utfordring, noe jeg sjeldent takker nei til.


Jacob: Jeg ønsket å bli en del av karrieredag-styret fordi jeg tenkte det var en fin måte å engasjere meg som student, samtidig som jeg kunne hjelpe andre studenter og knytte kontakt med bedrifter selv.Hvorfor er karrieredagen så viktig?

Jacob: Karrieredagen er veldig viktig for linjeforeningen av flere grunner. For det første er det her vi henter inn mesteparten av budsjettet som gjør at vi kan arrangere spennende aktiviteter og arrangementer for studentene, som fester og bedriftspresentasjoner. Karrieredagen er også viktig fordi vi ønsker å knytte studenter sammen med bedrifter, og dette arrangementet er en fantastisk måte å få det til på.

Dagen er også viktig for studentene fordi det gir dem muligheten til å skaffe seg sommerjobb eller fast jobb. For de som ikke er interessert i jobbmuligheter, gir det dem sjansen til å bli kjent med bedrifter på markedet og lære mer om dem, samtidig som de har mye flott merch og mat å dele ut 😉Hvorfor er det viktig at bedriftene deltar?

Ingrid: Denne oppslutningen fra næringslivet gir oss ikke bare et enormt løft, men også en mulighet til å skape enda mer innovative, gøyale og engasjerende arrangementer for studentene USN campus Porsgrunn, og det er jo dette linjeforeningen brenner for.


Jacob: Det er viktig at bedriftene deltar, fordi det gir dem muligheten til å få et innblikk i hvilke personer som går på skolen, og de kan få gode inntrykk av potensielle fremtidige kollegaer. Dette er også en flott mulighet for studentene å bli kjent med bedriftene og deres kultur, samtidig som de kan skape nettverk og utforske mulige karrieremuligheter.Hva lærte du mest av underveis i karrieredagen?

Ingrid: jeg har lært mye om samarbeid, planlegging og gjennomføring av store arrangementer som Karrieredagen. Jeg (og Jacob) har vært dedikert og har jobbet hardt sammen med resten av linjeforeningen, og vi har oppnådd suksess gjennom et godt samarbeid med bedrifter, studenter og skolen. Jeg har erfart viktigheten av støtte fra ulike aktører og hvordan dette kan bidra til å skape et engasjerende og innovativt arrangement. Denne erfaringen vil sannsynligvis være svært verdifull i fremtidige prosjekter og utfordringer jeg måtte møte.


Jacob: Jeg ble utfordret utenfor komfortsonen min flere ganger underveis og oppdaget at uansett hvor mye man planlegger, vil det alltid være noe uforutsett som man må håndtere der og da. Jeg lærte å finne en fin balanse mellom å tulle og ha det gøy, og å være seriøs og av og til litt streng når det trengtes. Uansett utfall av situasjonen, var det alltid hyggelig å kunne sette seg ned etterpå med de som samarbeidet og ta en øl for å feire god innsats.

 

Hva synes du var det beste med karrieredagen?

Ingrid: PILS! Neida (joda). Jeg satte fra første møtet høye mål for karrieredagen, og vi klarte å overgå tidligere rekorder både i oppslutning av bedrifter og fortjeneste. Å oppnå dette målet etter måneder med hardt arbeid har vært utrolig givende. Den positive tilbakemeldingen fra elever og bedrifter har motivert oss til å strekke oss etter nye høyder, og den sterke støtten fra bedrifter, studenter og skolen understreker betydningen av samarbeid og felles mål. Alt i alt har det vært en minneverdig opplevelse preget av læring, moro og spenning.


Jacob: Om ikke det var pilsen og den lange blunden jeg tok etter dagen var over, må det være å se på alle som samarbeidet underveis møte opp for å bidra på selve dagen, samt alle gode tilbakemeldingene jeg fikk fra både elever og bedrifter. Alle sene kveldene føltes veldig verdt det når jeg fikk se hvor bra det egentlig ble.
Vi ønsker å rette en stor takk til alle deltakende bedrifter som støtter vårt arbeid for å gi studentene en berikende og spennende studietid. En spesiell takk går til alle som er til stede i dag, samt en stor takk til USN som gir oss muligheten til å arrangere denne karrieredagen!

Takk for oss!


12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page