top of page

Jenter og teknologi 2024


 

Jenter og teknologi, inspirasjonsdagen

 

Vi har slått av en part med selveste lederen for linjeforeningen, Kristine, som var rollemodell under arrangementet «Inspirasjonsdagen» for jenter og teknologi som fant sted 15.02.24.

 

Hva handler jenter og teknologi om?

Jenter og teknologi var et arrangement USN holdt for VGS-elever som nå skal velge studieretning. Vi møttes på Campus Vestfold og hadde en paneldebatt der jenter som er ingeniør-studenter skulle fortelle litt om sin studenttilværelse og inspirere VGS-elevene til å velge en teknologisk utdannelse. 

Vi fortalte litt om de forskjellige studieretningene vi går, og hva som har vært best med studieløpet så langt. Det ble også fortalt litt om hvordan det er å være student ved USN og om trivselen på de ulike Campusene. 


Hvorfor valgte du en utdanning innenfor teknologibransjen?

Jeg valgte å ta en utdanning innenfor teknologi, da jeg trives godt med teknologiske fag og har et ønske om å bidra til innovative og bærekraftige løsninger. Det er behov for flere jenter i teknologibransjen for å skape mer mangfold i utviklingen av fremtiden. Per dags dato er det ca. 20% jenter i teknologibransjen og dette bør økes, slik at vi får flere synspunkter inn mot en bærekraftig utvikling. 


Hvordan var opplevelsen av arrangementet, og hvilke inntrykk eller lærdommer sitter du igjen med etter dagen?

Jenter og teknologi var en fin samlingsarena for oss som studenter, og jeg håper at det gjorde valget lettere for VGS-elevene å velge studieretning, nå som de fikk se og høre fra jenter som allerede har valgt teknologiske utdanninger.  Verden er full av muligheter og et utallige utdanningsvalg, og kjønn bør ikke være noen hindring i det hele tatt.

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page